Ritüeller

Ben seni alıyorum
Sen beni alıyorsun
Bir asır beraber olmak için bağlanıyoruz: BİZ
Elleri sabitleme (bağlama) çok kusursuz ve özel bir ritueldir.Tam anlamıyla bir yıl ve bir gün beraber olmak için olan bir ritueldir, Bu yaşam içindir (yada:bu hayat içindir (uzun sürecek arkadaşlık, aşk, vs veya gelecek vücut bulmalarda)

Bu rituel wiccanlara (pagan, cadı) özgü veya onları ayırt etmek için değildir.Herkes bunu yapabilir. Çoğu kişi bu konuda zıt düşünür, Wicca (cadı) evliliği adı kesinlikle elleri birleştirmeden daha fazlasıdır.Elleri sabitleme özellikle, özel bir bağ durumunda olur, aile, arkadaş, coven üyeleri.Ne istersen.Böylece özel bir bağ güçlendirilecektir.

Partnerler arasında, bir seremoni meydana getirilir ve partnerler arasında bağ kurulur.Bu esnada Amerika’da az bir kısmında tanınan bir evlilik şeklidir ama diğer yerlerde elleri sabitleştirerek evlenen çiftlerin belediye ve (veya) kilise evliliğini de yapmaları gerekmektedir.

Bu rituelde çok az kural vardır.Bazı geleneklerde bu ritueller için bazı metinler ve yapılacak şeyler belirlenmiştir.

Pek çoklarına göre ise elleri sabitleştirme (evlilik) temel bazı şeyler haricinde kişinin kendi kendine ve kendi düşünce ve hislerinden yola çıkarak hazırladığı bir rituel çok daha güzeldir.Kişi seçtiği partnerine kendi hazırladığı şekilde söz vererek ritueli yerine getirir. Aşağıya, internette bulduğum bir kişinin, söz vermekte kullandığı metinin çevirisini görebilirsiniz.

Onların huzurunda, bir dairenin içinde biraraya geldik
Aile, arkadaşlar, konuklar, prensipler ve atalar
Seni seveceğime söz veriyorum, seni besleyeceğime ve desteyeceğime güldüreceğime ve paylaşmana yardımcı olacağıma yoluna çıkacak olan kötülüklere karşı koruyacağıma
güveneceğime ve senin için saygılı olacağıma
Devamlı yoluna cıkan bir ışık olacağıma ve
bu ışıkla yürümenin benim hayalim olacağına soz veriyorum.
Hayat devam ettiği sürece bu devam edecek
Gün ışığından, gün ışığına, ekinoksdan ekinoksa
Samhian’dan Imbolc’a kadar, Beltane ve Lammas ve yeniden başa.
Kalbim seninle ve yanlız senin olacak
Bugünden itibaren hayatımın her gününde/günümüzde (veya bugünden sonsuzluğa kadar)

Elleri bağlama ritüeli tam manasıyla bağlanma faktörüdür. Kişiler, anlaşarak, aralarında bir bağ meydana getirirler.El ele tutuşurlar ve bir kordon (sicim) veya kurdele ile birbirine bağlanırlar.Bazı geleneklerde, cok sıkı olmayan bir düğüm atılır.Daha sonra, elleri bağlanan kişiler, ellerini çekebilirler ve düğüm, anlaşmalarının sembolü olarak saklanabilir.Diğer bazı geleneklerde de kişiler 24 saat elleri bağlı şekilde kalırlar.Sıklıkla görülen bir şey de, bu kordondan bir parça da seremonide bulnanlara verildiğidir.Genellikle bir süpürgenin üzerinden de atlanır.Bu kişilerin, karşılarına çıkacak herşeye, beraber gideceklerinde anlaşdıklarını pekiştirmek içindindir.

Elleri bağlamanın çeşitleri ise, Siz kendiniz, beraber bağlayabilirsiniz, Eğer daha heybetli birşey istiyorsanız Başrahip ve Rahibe tarafından gerçekleştirilebilir.Konuklara, bu evliliği isteyip istemediklerini sormak, bu gelenek içinde yeralmaz.Veya kendiniz bunu yapabilirsiniz.Bununla ilgili, komple size hitap eden bir seromoniyi internetde bulabilirsiniz veya kendi ritüelinizi de yazabilirsiniz.Yada normal bir şekilde olabilir.Bir kere daha söylemek gerekirse:Bu sizin gününüz, tamamen sizden birşeyler katabilirsiniz.

Nekadar bir süre için anlaşma yapacağınızı düsünmelisiniz.Genellikle üç çeşit anlaşma kullanılır.

- 1 yıl ve 1 gün için
- Yaşadığınız sürece (ateş yandığı, hayat devam ettiği)
- Yüzyıllarca sürecek ( diğer vücut bulmalarda da)
İnandığın insanı seçdiğin konusunda iyi düşünmelisin.Bütün kalbin ve sevginle.Elbetdeki ellerini bağladığın (evlendiğin) kişiyle bağını bozmak isteyebilirsin ama anlaşmanın yapıldığı gün, verdiğin sözü korumalısın.Ritüelin ortasında anlaşmayı bozma olabilir.

Elleri bağlama rituelinde uyulan, uygulanan diğer şeyler:
- Genellikle Beltane esnasında gerçekleştirilir, ama gerçekde ne zaman istiyorsaniz o zaman yapabilirsiniz.
- Genellikle gelin ve damat veya elleri bağlanan partnerler aynı kabdan içerler, bu onlarin anlaşmalarını onaylamak içindir.
- Genellikle yüzükler değiştirilir.