17 Ocak 2011 Pazartesi

Yağmur Duası

Ümit Şimşek/Bakıp da göremediklerimiz?


Su ister çatlamış topraklar,su ister boynu bükük çiçekler,su ister fışkırıp filiz olmak isteyen tohumlar.

Toprakta barınan yahut yerde yürüyen ne varsa hepsi su ister. su çok uzaklardadır. üstelik acı ve tuzludur. ne içilir ne bir çiçeğe faydası dokunur.
Onu getirmeye ve kana kana içmeye güçleri yetmez. onun içi istediklerini her şeye gücü yeten birisinden isterler.

Toprağın her bir zerresinden dualar yükselir arşın Rabbine.dualara cevap veren, güneş ışığını gönderir denizlerin yüzüne,suyu ısıtır,arıtır,havaya kaldırır. bulutlara “toplan” emrını verir. bulutlar şevkle koşar Rabbinin emrine. bölük bölük toplanırlar.şekilden şekle girerler.


Sonra rüzgar emir alır Rabbinden hedef gösterilir ve rüzgar gösterilen yere bulutları taşır. şimşeğe “çak” emri ulaşır. şimşek tesbihatıyla gökleri çınlatır.gökkürültüsüne”müjdele”buyurulur.müjdele benim kullarıma Rahmetimi”
Bulutlar geliyoruz diye haykırırlar.Rabbimizin Rahmetiyle geliyoruz.

İşte benim Rabbim Rahmetini müjdelediği zaman bulutları böyle koşturur,gökleri böyle konuşturur. derken damlalar birer ikişer ıslatmaya başlar yeryüzünü. süzüle süzüle inerler,yavaşça konarlar,incitmeden okşarlar çiçeklerin güzel yüzünü. Beraberinde şimşeklerin 30bin derece sıcaklıkta ürettiği Azot bileşiklerini de hediye olarak getirirler.

Dualara cevap olarak gelen yağmur tanelerinden yine dualar yükselir arşın Rabbine:”bu sevimli çiçeklerin güzel yüzleriyle yeryüzünün yüzünü güldür Ey Rabbimiz”

Güldürende O’ dur ağlatanda. bulutların gözyaşları O’nun emriyle yeryüzüne tebessümler saçar. güller açar ve gülümser. nehirler coşar ve yeniden yağmur olup geri dönmek için deryaya koşarlar.

Toprak canlanır,ölüler dirilir. göklerin tesbihatına çiçekler kendi dilleriyle iştirak eder,rengarenk desenleriyle süslü nakışlarıyla zikreder yer ve göklerin Rabbini.

Su ister çatlamış topraklar,su ister boynu bükük çiçekler,su ister fışkırıp filiz olmak isteyen tohumlar.

Toprakta barınan yahut yerde yürüyen ne varsa hepsi su ister. hepsi de kimden isteyeceğini bilir.

Bütün dualar O’na yükselir .O ise yerden çıkanı ve gökten ineni hakkıyla bilir.çünki her duayı işiten ve her şeyi indiren O’ dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder