17 Ocak 2011 Pazartesi

Mercanların Duası

Avustralya açıklarında,denizlerin dibini rengarenk bir halı gibi kaplar mercanlar. bu canlı halının tüyleri gibi uzanan poliplerden her biri,aslında ayrı bir hayvandır. bunlardan binlercesi birbirine bağlanır ve bir aile teşkil eder. öyle bir aile ki birinin aldığı besinle hepsi birden beslenir,hepsi tek vucüt gibi davranır.

Bulundukları yerde kalmaya razı olmaz mercanlar. çoğalmak ve yayılmak isterler.çünki üzerlerinde görenleri hayran bırakan bir sanatın esri vardır.
“Ey Rabbimiz”diye dua eder mercanlar kendi dilleriyle.”bize izin ver de,üzerimizde sergilediğin İlahi sanatının eserlerini uzaklara taşıyalım”

Dualara cevap,bahar mevsiminin başlangıcında ay ışığıyla beraber gelir.

Dolunay belirdimi büyük okyanus üzerinde milyarlarca mercan birden harekete geçer. Birbirinden yüzlerce kilometre uzakta milyarlarca mercan”ateş”emrini almış bir ordu gibi aynı anda yumurtlamaya başlar. Yumurtaların bırakıldığı aynı anda,milyarlarca mercandan,birer ambalaj içinde spermler fışkırır. birkaç saat içinde denizin dibi lapa lapa kar yağışı içinde kalır,sonra akıntı gelir onları uzaklara daha uzaklara taşır,tıpkı yeryüzünde ağaç tohumlarını birbiriyle tanıştıran aşılayıcı rüzgarlar gibi.

Yüzeye yaklaşınca paketler açılır,spermler yüzmeye başlar ve hemen gider,kendisine uygun yumurtayı bulup ona yapışır.bir anda milyarlarca hayatın temeli atılır büyük okyanusun sularında.
“Ol”emrini alan yumurtalar mercan olmaya koyulur.birkaç dakika içinde bölünme başlar.şekilsiz yumurtalarda adım adım mercanlar inşa edilir.bir planla bir takdirle ap açık bir tenasüp ve sanat içinde...

Her bahar dolunayla birlikte milyarlarca mercanın dualarına cevap gelir

Her bahar yer ve gökler Rabbinin emriyle denizlerin altında lapa lapa kar yağar.

devam edecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder